DRK Centrum 2020 Markprøve udvalget (revideret d. 29.4.2020)
Prøver i Region Centrum:
Vi henviser til vejledningerne for prøveleder på Dansk Retriever Klubs hjemmeside www.danskretriever-klub.dk → Downloads → Vejledninger.
Vejledningerne vil løbende blive opdateret på DRK’s hjemmeside.
Ved forplejning til prøven har Region Centrum ikke en aftale med nogen bestemt (Korning kro kan være et eksempel). Ved bestilling kan man bede om, at maden skal bringes ud til prøveområdet. Forplejning af dommere og hjælpere er ca. kr. 125,00 - 150,00 kr. pr. person. Forplejningen skal bestå af morgenmad, frokost og drikkevarer til hele dagen.
Ved brug af materiale samt vildt til prøven, kan Thomas Vingum Jensen t.vingum@stofanet.dk 40 16 74 74 eller Mogens Bülow mogensbulow@hotmail.com 61 60 35 86 kontaktes, for adgang til Region Centrums container.
Ved brug af et terræn kan der blive behov for at søge om tilladelse til prøvedagen eller ekstra tilladelse til planlægning af prøven, dette kan gøres selv eller i samarbejde med markprøveudvalget. Ved afholdelse i Kulsø kontaktes Jens M. Jensen, jens-m-jensen@mail.dk, 20 44 72 80 Hvis prøven afholdes på et privat ejet terræn, må der overrækkes en gave til lodsejeren på kr. 200,00.
Ved en uofficiel prøve er det prøvelederens eget ansvar at finde dommere til prøven. Se dommerlisten på DRK: Dommerliste. Der bruges helst lokale dommere/dommere med begrænset transportafstand aht. omkostningerne. Prøvelederen skal få oplyst dommerens konto nr. og kilometer antal fra bopæl og til prøveområdet tur/retur, og sende disse oplysninger til DRK Centrums kasser Jane Jensen, jane@50593948.dk, 50 59 39 48. Dommergaver må maksimum være på kr. 100,00 pr. person.
Når prøvelederen skal skaffe hjælpere, henviser vi til hjælperlisten på www.drk-centrum.dk. Hjælpergaver må maksimum være på kr. 75,00 pr. person.
Prøvelederen kan opfordre sine hjælpere, skytter og dommere til samkørsel.
Prøvelederen skal have tilladelse til at udlevere fælles oversigt og hjælpere mm. fra hver enkelt jævnfør GDPR
Ved regionens uofficielle prøver, er der kaffekopper ude i containeren, som kan bruges til præmier, til de deltager som har bestået prøven. Det er prøvelederens eget ansvar at skaffe sponsorgaver, hvis dette ønskes.
Efter afsluttet prøve, bedes antal hunde i hver klasse, samt forbrug af vildt meldes ind til markprøveudvalget .
Markprøve udvalget anbefaler at vildtforbruget fordeles således: 50% duer, 10% kaniner, 40% ænder, fasaner, andet
Working Test : En workingtest skal afholdes på dummyer. Dummyer: Der skal anvendes 400-500 gr. standard dummyer ved workingtest. Den grønne farve er at foretrække, men såfremt, der anvendes andre farver, skal de ikke blandes med de grønne. Der kan anvendes dummyskydere eller launchere på posterne. Ved anvendelse af dummyskyder og launcher, ses der bort fra vejledning vedr. dummyvægt, da man må anvende dummyer beregnet til dummyskyder. Der kan anvendes ”kaninbolting” dummy. Dummyen skal ikke være beklædt med kaninskind, men være standard kanvas dummy. Skud: Der skal afgives skud ved alle markeringerne. Skytten står altid i hundens synsfelt og kun i realistisk skudafstand og således ikke længere end ca. 30 m til den kastede dummy. Der skydes først og kastes dummy bagefter som beskrevet i reglementet. Skud ved dirigeringer/områdebestemt søg er valgfrit, men relevans bør altid overvejes. Skema til pointudregning kan hentes på DRK's hjemmeside Følg dette link
Øvrige forhold på officielle prøver: Der skal være adgang til et toilet. Ved leje af toiletvogn forespørg DRK, om de har nogle aftaler med firmaer. Vær opmærksom på om vognen har egen tank eller skal kobles til afløb. DRK betaler for denne udgift.
Prøvelederen skal senest 6 uger inden prøven, skrive til Connie Svane arra@d-r-post.dk, og sende de oplysninger som skal bruges til kataloget. Disse oplysninger findes i ”Skema der skal indsendes vedr. praktiske oplysninger vedr. B-prøver” på www.dansk-retriever-klub.dk → Downloads → Vejledninger. 1 uge inden prøven, vil der blive tilsendt afmeldings skema, diplomer, pointkort, præmielister og præmieskeer.
Prøvelederen skal underskrive alle diplomerne, det eneste diplom, som dommeren skal underskrive, er 1. vinder i vinderklassen, af hensyn til championat. Efter prøven er afholdt, skal præmielister og udfyldt katalog sendes til Connie Svane Petersen, Kaldehøjs-åsen 9, Smidstrup 3250 Gilleleje, det anbefales at tage en kopi i tilfælde af resultaterne forsvinder i posten. OBS – der skal fremgå i kataloget, hvilke hunde der har meldt afbud, og hvilke der er udeblevet, idet der ikke refunderes gebyr ved udeblivelse. Afmeldingsskemaet sendes til: DRK’s sekretariat, Hvidkærvej 23 A, 1. sal, 5250 Odense SV
Afregning af prøven skal ske inden 8 dage efter prøven. Hvis der er problemer med det administrative, kan Connie Svane kontaktes på 21 47 32 93.
Brug af regionens våben: For at kunne benytte regionens signalpistoler kræves der våben- eller bæretilladelse til det konkrete våben. De medlemmer i regionen som har våbentilladelse til signalpistolerne, kan søge om en bæretilladelse til de af regionens hjælper, der har behov for at anvende signalpistolerne. Våbenloven kræver, at personer, der anvender regionens signalpistoler, skal have en bæretilladelse. For yderligere information og evt. udlån af regionens våben, venligst kontakt Jens M Jensen jens-m-jensen@mail.dk, 20 44 72 80.
Afregningsbilag : Vi henviser til Dansk Retriever Klubs hjemmeside www.dansk-retrieverklub.dk Downloads → Blanketter → Markprøve A og B eller Working Test på de officielle prøver. Ved de uofficielle prøver tages kontakt til Jane Jensen jane@50593948.dk, 50 59 39 48 som er kasser for DRK Centrum.
Huske liste:
Kontakt terrænejer / jagtherre.
Skaf hjælper (skytter, kaster, udlægger, folk til information osv.)
Ønskes et kontant udlæg kontaktes Centrums kasserer.
Kontrol af tilmeldinger.
Præmielister. (kommer fra sekretariatet hvis det er en officiel prøve) ellers i vores comtainere. Kontakt gerne vildtforvalterne
Præmier til begynder, åben og vinderklasse (kommer fra sekretariatet hvis det er en officiel prøve). Uoff. prøver er der præmier i containerne
Ønsker man en afholdelse af en brugsprøve - kontaktes Henning Pedersen mhp. hvilken dommer der er aktuel.
Kontakt dommerne i god tid. (husk også brugsprøvedommeren)
Anskaf vildt hvis det er en markprøve (3-4 stk. pr. hund)
Anskaf telte, border og stole, hvis der ikke er et andet opholdssted
Anskaf engangsservice, bestik og affaldssække
Skilte til området. Skilte til begynder, åben og vinderklasse. Skilte til brugsprøve. Skilte til information. Ventelinieskilte til de respektive klasser.
Afspærringsbånd/stokke. 5. stokke til brugsprøven. Kontakt dommeren som muligvis selv medbringer stokke, dommersedler og diplomer.
Brugsprøveblanketter (diplomer hvis man bruger dette i regionen)
Morgenkaffe og rundstykker til dommer og hjælper.
Bestil frokost/forplejning til dommer og hjælper.
Kontrol af vaccineattester. (fortæl informationsfolkene - hvad de skal se efter)
Instruer dommerne og hjælperer
Morgenparole. (velkommen til alle, præsenter dommerne, husk brugsprøvedommeren)
Instruer alle deltagerne (forklar hvor de respektive klasser er i området)
Opfordrer til at hundene er fremme til tiden, og i nummerorden.
For- og eftermiddagsforplejning skal bringes ud i terrænet.
Afslutningsparole. (dommer giver kritik, præmieoverrækkelse) Tak til dommer, hjælper, terrænvært og deltager. TAK FOR I DAG - KOM GODT HJEM.
Har dommerne underskrevet præmielisterne på de officielle prøver
Oprydning efter prøven. (vi skulle gerne have lov til at komme igen)
Send præmielisterne til sekretariatet.
Send udfyldte kataloger til personer, som står på medsendt liste fra sekretariatet.
Send færdiggjort regnskab til sekretariatet. Senest 8 dage efter prøvens afholdelse. (kun originale bilag kan godkendes)
Ved raceprøver sendes regnskab til racens kasserer. Senest 8 dage efter prøvens afholdelse.
At flytning af hunde - fra en klasse til en anden (f.eks. fra åben til vinderkl.), må ikke forekomme – medmindre, der foreligger en aftale med formanden for MU